В Ловеч стартира първата Детска полицейска академия в частно училище

С полагане на клетва на 29 септември 2022 г. в Ловеч бе открита първата Детска полицейска академия в частно училище. Това стана в двора на  Частното начално училище „Св. Седмочисленици“ в присъствието на официални гости. С клетвата децата обещават да спазват Етичния кодекс на Националната програма  „Детска полицейска академия“.


Да поздравят децата с хубавата инициатива дойдоха зам.-кметът на Община Ловеч Даниел Колев, областният управител инж. Светослав Славчев, главен инспектор Златин Михайлов- началник на РУ-Ловеч и др. Ловчанският митрополит Гавриил раздаде на децата иконка с образа на Иисус Христов като дете и похвали участниците, които са от всичките класове на училището.


Главен инспектор Златин Михайлов и преподавателката Поляна Петрова подписаха декларация за партньорство между РУ на полицията и училището. Децата ще получават полезни знания от представители на полицията, пожарната и БЧК за своята безопасност. Те ще участват в различни занятия и извънкласни форми, свързани с превенция и опазване на здравето и живота им, справяне с трудни ситуации в дома, на училище и на улицата. B пpoгpaмaта има чacoвe пo бeзoпacнo пoвeдeниe нa пътя, ĸypc пo личнa зaщитa, ĸpиминaлиcтиĸa и др. Предишните години имаше Детски полицейски управления в СУ „Тодор Кирков“ и ОУ „Христо Никифоров“ в Ловеч.


Община Ловеч, пресцентър


28.09.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com