В Ловеч проведоха инициатива „Да спечелим един ден: заедно без цигари!”

Превантивно-информационен център /ПИЦ/ за борба с наркотичните вещества към Община Ловеч организира инициатива с мото „Да спечелим един ден: заедно без цигари!”.


Мероприятието се проведе в ОУ „Васил Левски“ с ученици от 6 клас. Пред шестокласниците доброволците към ПИЦ Симона Василева и Васил Алексиев от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ пресъздадоха история за двама младежи, добри приятели с общи интереси и мечти, свързани с големи успехи в кариерата си като спортисти. Той тренира футбол, а тя волейбол. Двамата са страшни противници на тютюнопушенето, но един ден тя разбира, че нейният приятел пуши, опитва се да го разубеди и му изтъква множество причини за вредата.


Той от своя страна не обръща внимание на нейните думи и заявява, че с това вече е модерен и е част от групата на по-големите. Когато се виждат съвсем случайно след години, тя му разказва, че е успяла да сбъдне своята мечта като спортист, участва на европейски първенства и печели медали. А той й споделя, че преди време е направил грешка и е трябвало да я послуша за рисковете от тютюнопушенето, защото това е попречило на спортните му постижения да стане велик футболист на България.


Проведе се кратка дискусия с участниците по темата за вредата от тютюнопушенето. Инициативата завърши с послание „Живей без дим“, до което учениците достигнаха като решиха тематична кръстословица, подготвена от доброволците на ПИЦ.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com