В Ловеч пристигна делегация  от Ерфурт, Германия, водена от главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн

Пристигна първата чуждестранна делегация за празника на Ловеч 11 май и това е делегацията от побратимения град Ерфурт, Германия. Десетчленната група се води от главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн.


На 9 май гостите имаха първа среща с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова в приемната на Бароковите къщи. Радвам се да ви посрещна, защото Ерфурт е в сърцата на всички наши граждани и тази любов е от много година, подчерта кметът Корнелия Маринова. Тя разказа  как се развива  община Ловеч, какви проблеми се решават и колко е важна връзката с немските партньори.


„Последно бях тук преди четири години и виждам, че много сте направили, как се е променил градът и продължава да се променя. Много сте строили, пешеходната зона е напълно обновена. Трябва да сте горди с това, което правите“, каза Андреас Баузевайн.  Той представи своята група, в която влизат Андреас Хорн, заместник-кмет по сигурност и околна среда, Даниел Баумбах, личен говорител на главния кмет, г-жа Симоне Крафт, протокол/международни връзки, Михаел Хаун от Спестовна каса в Средна Тюрингия,  Франк Белкнер, управител на Ерфуртския образователен център, както и Ахим Пийч, служител в Ерфуртския образователен център,  Йенс Фрайтаг от Градските заводи и още двама служители.


По традиция германската делегация пристига със сериозно дарение от автомобили, компютри и други изненади.  Дарението ще бъде прието на 10 май от 11.00 часа на паркинга пред Бароковите къщи.


В програмата на делегацията от Ерфурт за 9 май е включено посещение на концерта на Люси Дяковска и Плевенската филхармония в Ловчанското читалище.


За празника в Ловеч се очакват още делегации от Рязан, Руската федерация, и от Колашин, Черна гора.Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com