В Ловеч пристигна делегация  от Ерфурт, Германия, водена от главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн

Пристигна първата чуждестранна делегация за празника на Ловеч 11 май и това е делегацията от побратимения град Ерфурт, Германия. Десетчленната група се води от главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн.


На 9 май гостите имаха първа среща с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова в приемната на Бароковите къщи. Радвам се да ви посрещна, защото Ерфурт е в сърцата на всички наши граждани и тази любов е от много година, подчерта кметът Корнелия Маринова. Тя разказа  как се развива  община Ловеч, какви проблеми се решават и колко е важна връзката с немските партньори.


„Последно бях тук преди четири години и виждам, че много сте направили, как се е променил градът и продължава да се променя. Много сте строили, пешеходната зона е напълно обновена. Трябва да сте горди с това, което правите“, каза Андреас Баузевайн.  Той представи своята група, в която влизат Андреас Хорн, заместник-кмет по сигурност и околна среда, Даниел Баумбах, личен говорител на главния кмет, г-жа Симоне Крафт, протокол/международни връзки, Михаел Хаун от Спестовна каса в Средна Тюрингия,  Франк Белкнер, управител на Ерфуртския образователен център, както и Ахим Пийч, служител в Ерфуртския образователен център,  Йенс Фрайтаг от Градските заводи и още двама служители.


По традиция германската делегация пристига със сериозно дарение от автомобили, компютри и други изненади.  Дарението ще бъде прието на 10 май от 11.00 часа на паркинга пред Бароковите къщи.


В програмата на делегацията от Ерфурт за 9 май е включено посещение на концерта на Люси Дяковска и Плевенската филхармония в Ловчанското читалище.


За празника в Ловеч се очакват още делегации от Рязан, Руската федерация, и от Колашин, Черна гора.Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com