В Ловеч подредиха  изложба от пленера  „Синя зона 2022“

С участието на Общинския духов оркестър на  27 юни 2022 г. пред Ловчанското читалище „Наука 1870“  беше открита изложбата от традиционния Национален пленер по живопис за художници с физически увреждания, наречен  „Синя зона Ловеч 2022“. Темата на художниците бе Ловеч, като всички избраха да рисуват кътчета от възрожденския квартал „Вароша“. Така десетте творци представиха 20 живописни платна, всяко от които открива свой оригинален поглед към красотата на града.


В пленера участват художниците Жоржета Тодорова, Николай Ханзъров,  Паола Стоева, Цветелина Цонева, Зоя Минева, Даниел Йорданов, Васил Василев, Петкан Наков и Тихомир Витков и Иван Христов, като последните трима са от Ловеч.  Изявата е на сдружение „Синя зона“ с подкрепата на Община Ловеч. Художникът Тихомир Витков откри изявата, като припомни, че тази година пленерът се провежда за 18-а година. Картините по-късно ще бъдат подредени в камерната зала на читалището и могат да се видят до 30 юли.


Днес по-рано с част от творците се срещна кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Срещата стана в Янковата къща, където художниците рисуват. Кметът изрази задоволството си от резултатите на пленера през годините. От страна на гостите се чуха похвали за това колко чист и спретнат е градът.


Община Ловеч, пресцентър


27.06.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com