В Ловеч на 8 октомври организират на Световен ден на ходенето

Българска федерация спорт за всички /БФСВ/ организира за 30-ти пореден път Национална спортна проява Световен ден на ходенето 2022 с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Проявата се осъществява  под патронажа на министъра на младежта и спорта Весела Лечева. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”.


В град Ловеч проявата се организира от Община Ловеч, Регионална здравна инспекция – Ловеч, Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“-Ловеч, Български червен кръст – Ловеч и Областен информационен център – Ловеч и ще се проведе  на     08 октомври 2022 г. /събота/ на алея „Баш Бунар“ от 14,30 ч. Маршрутът ще бъде от началото на алеята, до Трай Дянко и обратно до детската площадка.                


На всички участници ще бъдат раздадени талони и всеки проходил определения маршрут ще участва в томбола с много награди.


Регионална здравна инспекция гр. Ловеч ще се включи в мероприятието с изнесен мобилен кабинет „Здраве на открито“ с измервания и консултиране по проблемите на превенция на хроничните незаразни болести и рисковите фактори водещи до тях ниска физическа активност, нездравословно хранене, тютюнопушене и злоупотреба с алкохол.


Ще се проведат няколко измервания:


*с монитор за състав на тялото ще се измерва  ръст, тегло, съдържание на мазнини в тялото, мускулна маса, степен на затлъстяване и килокалории


*с пулсоксиметър ще се измерва  нивото на насищане на кръвта с кислород и  пулс


* измерване на кръвно налягане.


На участниците ще се предоставят награди и здравни материали.


Национална проява Световен ден на ходенето ще се проведе в 15 Общини от страната:


Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово,  Разград, Русе, Благоевград, София – СО, Панчарево, с. Лозен.


В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.


Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.


В Световния ден на ходенето, Българска федерация спорт за всички, предава като послание към Общините , призив за насърчаване на  повече хората от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и  здравословен начин на живот.

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com