В Ловеч връчиха стипендия на името на академик Димитър Мишев в помощ на студенти

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на 30 септември 2022 г. специалната стипендия на името на академик Димитър Мишев, с която се подпомагат студенти. Тази година получател е Цветелина Цветославова Богоева, студентка в  първи курс, редовно обучение през учебната 2022/2023 година, по специалност „Компютърни системи и технологии“ на Технически университет – Габрово, Технически колеж – Ловеч. Цветелина има среден успех Отличен (5,84) от Дипломата за средно образование, завършено през 2021/2022 година в СУ „Тодор Кирков“, гр. Ловеч.


Обичам да уча, сподели тя пред кмета Корнелия Маринова, заместник-кмета Венцислав Христов и Пламен Митев, главен експерт „Средно образование“. Студентката бе придружена от своята майка.


„Пожелавам ти да се развиваш все така успешно, да намериш своя път в живота и да си щастлива. За нас е удоволствие да помагаме на отличните студенти“, каза кметът на Община Ловеч. На стипендианта беше връчена специална грамота в кабинета на кмета.


Стипендията се отпуска от 01.10.2022 г. и се изплаща на две равни части по банков път. За получаване на втората част от сумата, стипендианта да представи заявление-декларация до кмета на Община Ловеч, с приложено Уверение от висшето училище за успеха от първия семестър за съответната академична учебна година.


Право на кандидатстване за стипендията имат ловешки ученици с постоянен и/или настоящ адрес в Община Ловеч, записани или обучаващи се като студенти редовно обучение, които не са прекъсвали образованието си в български висши училища в областта на физиката, електрониката, автоматизацията и електротехниката.


Кандидатите трябва да са постигнали среден успех не по-нисък от отличен 5,50 от Дипломата за средно образование – за новозаписаните в І-ви курс на съответното българско висше училище; среден успех не по-нисък от много добър 5,00 от двата семестъра на изминалата академична учебна година – за студентите.


Община Ловеч, пресцентър


30.09.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com