В Ловеч връчиха наградите „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ за 2021 г.

На специална церемония на 11 май 2022 година в ресторант „Ловеч“ бяха връчени ежегодните награди „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ за 2021 г.


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи наградата „Инвеститор на годината” на „Бонмикс“ ЕООД. Наградата прие доц. д-р Илия Крачунов, управител на „Бонмикс“ ЕООД.


 Фирмата е създадена през 1997 година. Целта на бизнеса, който управлява „Бонмикс“ ЕООД, е да бъдат максимално задоволени изискванията на пазара, свързани с модерното хранене при животните. Разнообразието от продукти превръща „Бонмикс“ ЕООД в единствения производител в страната с толкова широка гама предлагана продукция. Това дава уникален профил на предприятието и го прави ясно различимо сред конкурентите.


Общите приходи от дейността за предходната година са в размер на 53 793 000 лева. Реализираните инвестиции за изминалата година са над 4 млн. лева.


Бизнесмен на годината в категория „Малки предприятия” е „Мелиса“ ООД. Наградата прие Аделин Дермански, управител  на „Мелиса““ ООД.


Фирмата е от 1998 година. Основен предмет е хлебопроизводство и търговия. През годините фирмата се развива успешно, през 2004 г. завършва изграждането на първата си собствена производствена сграда.  През 2009 г. завърши и пуска в експлоатация втора производствена сграда. Общи приходи от дейността през предходната година са в размер на близо два милиона лева. Брой работни места през предходната година – 46. Ръст на работна заплата – 1,23 процента.


В категорията средни предприятия „Бизнесмен на годината“.  Бизнесмен на годината в категория „Средни предприятия“ са  две фирми – печатница „Дъга“ ООД и „Велга“ ООД


Първата награда прие  Велислава Трифонова, търговски директор на печатница „Дъга“. Създадена през 1997 г. и е едно от най-иновативните предприятия в бранша. Общи приходи от дейността през предходната година са  4 667 000 лв. Реализирани инвестиции през предходната година са  387 000 лева. Брой работни места през предходната година – 48 . Открити нови работни места през предходната година – 6. Ръст на работната заплата през предходната година: 110 %.


Втората награда прие Герасим Дочев, съсобственик на „Велга“ ООД. Фирмата е основана в края на 1989 година. Занимава се с производство на мека мебел и производство на ел. енергия. В своето производство фирмата залага на високо качество и комфорт, с дългогодишен опит и висококвалифициран персонал, в съчетание с модерни технологии и машини с цифрово управление. Марката „Велга“ се наложи на българския и международния пазар, като производител на висок клас тапицирани мебели с над 70 модела и над 300 модула.


Общите приходи от дейността през предходната година са в размер на 5 264 000 лева.Реализираните инвестиции през изминалата година са над 2.5 млн. лв.


Бизнесмен на годината в категория „Големи предприятия”  получи „Месокомбинат – Ловеч“ АД. Наградата получи Румен Андреев, изпълнителен директор. „Месокомбинат – Ловеч“  е създаден преди 30 години. Днес „Бони Холдинг“ АД е една от най-големите икономически групи в българската хранителна индустрия, лидер в производството на свинско месо, и е сред най-утвърдените производители на месни продукти и колбаси. Месопреработвателната дейност е съсредоточена в „Месокомбинат – Ловеч“ АД и „Месокомбинат Карлово“ АД.


Инвестициите на „Бони Холдинг“ в двата производствени центъра надхвърлят 20 милиона евро. Предстои пускането на най-модерната и ефективна кланица в България, тя ще бъде допълнена и от единствено по рода си в България предприятие за производство на продукти от странични животински продукти. Стартира и процеса за създаване на нова свинеферма „ на зелено“. Фирмата започва и мащабна кампания за преминаване към използването на „зелена енергия“ чрез изграждането на фотоволтаични централи.


Тази година още една фирма беше отличена със Специална награда –  това е „Матев – млекопродукт „ЕООД, която отбелязва 30 години дейност. Наградата  получи Владимир Матев,  управител и собственик на фирма „Матев-Млекопродукт“ ЕООД, от ръцете на кмета Корнелия Маринова. Преди 30 години фирма „Матев -Млекопродукт“ ЕООД започва своята дейност.  Фирмата е един от лидерите на пазара в Община Ловеч. Произвежда всички видове млечни продукти в мандра с. Горан от проверени висококачествени суровини. Работни места – 29. Разкритите нови работни места през изминалата година са пет. Ръст на работната заплата – 25 %.


Община Ловеч връчи и една допълнителна награда на  „Анса Борима“. Наградата получи Мартин Ганев, собственик на „Анса Борима ООД. „Анса Борима“ ООД е българо-италианско дружество, учредена през 2011 г. Предприятието разполага с комплексен машинен парк и инструментално оборудване за производство на широка гама продукти от пластмаса и обработка на метали.  Изнася продукцията си в 13 държави. Фирмата е една от най-бързо развиващите се в сектора и е предпочитан доставчик на международни компании. Общо приходите от дейността през предходната година са в размер на 26 милиона лева. Ръст на работната заплата – 9 процента.


Церемонията бе съпътствана от изпълнения на трио АРТ, водещ на събитието бе Илина Рогашка.


Община Ловеч, пресцентър


11.05.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com