Възпитаниците на ПЕГ „Екзарх Йозиф Първи“ дадоха началото на новата учебна година

Възпитаниците на Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йозиф Първи“ за 138-ма година се събраха на хълма в Ловеч, за да дадат началото нановата учебна година. За да ги поздравят, дойдоха много родители, бивши възпитаници, гости и част от ръководителите на Ловеч.
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова в обръщението сиприпомни успехите и славата на Езиковата гимназия. Подчерта, че тя е в топ десет на най-добрите училища в страната,че СилвияСтаменоваполучимаксималните 100 точкипобиология и здравнообразованиепрезмайскатасесиянаДържавниязрелостенизпит, че гордост за училището е отличникът на випуск 2017 Мелек Реджеб. В гимназията се проведоха редица събития с национално и международно значение, тя е сред трите иновативни училища на територията на областта. Освен това тук работят невероятни учители с позиция към света, изтъкна Корнелия Маринова и думите й бяха посрещнати с ръкопляскания. Кметът връчи на директора на гимназията Радослав Хитов знамето на общината, като припомни на присъстващи значението на изобразените върху него символи.
Радослав Хитов в словото си поздрави всеки един ученик, „който днес е дошъл на хълма, за който казват, че сбъдва мечти“. Директорът пожелаоще отсегашния 12 клас да изведе Езиковата гимназия от девето място поне на пето място в класацията топ десет на най-добрите училища в страната.
Негово високо преосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил припомни любопитна легенда за знанието, а после отправи молитва за здраве и успех, като поръси със светена вода строените класове.
Поздравителни адреси бяха получени от Милена Дамянова, председателкомисия по образованието и науката в Народното събрание, от депутатите Иван Миховски, Калин Василев и Милко Недялков, от областния управител Георги Терзийски, от Еленко Начев, началник на РУО и други.
Заслужилият гражданин на Община Ловеч Найден Ангелов, един от легендарните учители на гимназията, в своето обръщение назова децата тук „златен фонд на България“. Той обяви, че отново ще дава стипендия за една ученичка в памет на неговата починала дъщеря. Учителят-пенсионер лично осигурява средствата, а изборът на ученичката се прави от училищния съвет.
Тържеството завърши с художествена програма и голямо кръшно хоро, на което се хванаха ученици, учители и гости.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com