Всички училища в община Ловеч са със завършени текущи ремонти

Всички училища в община Ловеч са със завършени текущи ремонти, сумата за тях е 146 103 лв., съобщи заместник-кметът по образованието Венцислав Христов. През октомври ще завърши и строежът на новото крило в Езиковата гимназия. В тази сума влизат и средства за нов софтуер в училищата и др.


Притеснителното е, че според прогнозните изчисления ще са необходими двойно повече средства за отопление в училищата и детските градини. Ако през декември м.  са платени 463 хиляди лева, то до края на тази година ще са необходими 955 хиляди лева. Тези средства са предвидени в разходните стандарти за издръжка на училищата. Дали обаче са достатъчни не се знае, защото цената на газа се променя всеки месец, каза Христов. В градските училища няма възможност да се премине на алтернативно отопление, само училищата в Малиново и Александрово не са на газ.


За първа година паралелките в осми клас са пълни, съобщи още ресорният зам.-кмет. Първолаците тази година са 283, с 12 по-малко от миналата година.. В детските градини има 908 деца. Общият брой ученици в общината е 5021 души.


Децата от първи клас по традиция получават на 15 септември подарък книжка, със специално познание и надписана лично от кмета Корнелия Маринова.  Тази година това е книжката „Добре дошъл, първокласник“, която е с картини и текст за важни събития и личности.


Община Ловеч, пресцентър


15.09.2022 г.

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com