Връчиха голямо дарение от Ерфурт на ловешки институции

Гостуващият в Ловеч главен кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн  в присъствието на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на 10 май сутринта голямо дарение, предназначено за различни институции.  Дарението съдържа три  леки автомобили –  два броя  VW Golf и една  Skoda Fabia,  един автомобил за оказване на бърза помощ, 23 броя компютри и парична сума. Автомобилите бяха паркирани близо до Бароковите къщи, където се събраха членове на немската делегация, ръководството на Община Ловеч в лицето на председателя на ОбС  Петър Цолов и зам.- кметовете Цветан Георгиев и Даниел Колев, представители на институциите в града, общински съветници и журналисти.


Кметът Андреас Баузевайн  каза, че Ловеч е най-любимият град сред партньорските и припомни, че през 2021 г. ще отбележим 50 години от първия договор. Той каза още: „Колите са осигурени от Спестовната каса в Средна Тюрингия, присъстващия тук Михаел Хаун от банката за трети път дарява коли на Ловеч, което означава, че ще продължи да го прави. Автомобилите са на възраст между седем и девет години и дълго време ще могат да се карат. Компютрите също са работещи и са дарение от Франк Белкнер от Ерфуртския образователен център“.


Кметът Корнелия Маринова  получи ключове на кола, която ще обслужва Ловешкия зоопарк. Тя благодари на гостите за дарителския жест и припомни, че всяко дарение има две страни – материална и духовна. После тя допълни: „Материалната страна  е важна и ясна и тя идва на време и на точното място. Духовната страна е едно посланието за приятелска подкрепа, за общи цели и политики. И ние като общината се стремим да помагаме на по-малки селища и нуждаещите се. В България казват – кажи ми кои са ти приятелите, за да ти кажа кой си ти. Вие сте на първо място сред нашите приятели“.


На  Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“  беше предоставен автомобил за оказване на бърза помощ. Ключовете пое главен  инспектор Явор Абаджиев. Докарани бяха и 23 работещи компютри, които отиват за училищата „Тодор Кирков“ и  „Панайот Пипков“.  Другите две коли са за Дневен център за деца и младежи с увреждания  и за Център да специализирана образователна подкрепа „Васил Левски“. Ключовете бяха връчени съответно на Мария Недялкова и Мария Лилова. 


Кметът Андреас Баузевайн  обясни още, че 1500 евро са събрани от инициативата „Дари последния цент“. Служителите получават заплатите си на кръгла сума, а центовете се даряват. Тази сума получи бизнесменът Пламен Митев, който се ангажира на създаде „ресторант-училище“, който ще обучава, а храната ще дарява на нуждаещи се. На финала дарители и дарени си направиха обща снимка за спомен.


 


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com