Връчване на немските езикови дипломи на випуск 2019
На 15 май огромен брой абитуриенти от ПЕГ „Екзарх Йосиф I” : 54,  на тържествена церемония получиха сертификатите си „Немска езикова диплома”.


Програмата „Немска езикова диплома” се финансира от правителството на ФР Германия. Тя е много успешна в ПЕГ,неразделна част е от обучението по немски език  и е въведена още през далечната 1996 година. И тази година традицията беше продължена: До изпит бяха допуснати общо 65 ученици. Полученият сертификат служи като доказателство за владеене на немски език на нива В2 и С1 съгласно Европейската езикова рамка и дава възможност за следване в университетите на Германия, Австрия и Швейцария. За разлика от други езикови сертификати този е с неограничена валидност и е безплатен за учениците.


С приветствени думи към абитуриентите, техните родители и учители се обърна директорът Радослав Хитов, който подчерта, че  благодарение на новата училищна политика всички желаещи могат да започнат усилена подготовка от 9 клас, която продължава още по-интензивно в 10, 11 и 12 клас. Това дава шанс на  много повече ученици да получат езиковия сертификат, издаван от Германия. Тази година броят им е голям: 54, а 11 други получиха удостоверения за знанията си по немски език. Директорът благодари на учениците и техните преподаватели по немски език за постигнатите високи резултати.


Езиковите дипломи бяха връчени от г-жа Ева Цик, преподавател по немски език в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ и председател на изпитната комисия, и от г-жа Светла Атанасова-председател на обществения съвет към училището. Церемонията завърши с традиционната групова снимка.

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com