Вицепремиерът Гроздан Караджов и кметът на Ловеч Корнелия Маринова уточниха приоритетите за общината

Да се довършат дейностите по всички започнали пътни ремонти в Община Ловеч – за това се уточниха заместник министър–председателят и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на среща в общината на 11 април 2022  г. В понеделник Гроздан Караджов беше на посещение в общината и проведе редица работни срещи, както и проверка на строежа на АМ „Хемус“.


В разговора с кмета на Ловеч бяха обсъдени най-важните приоритети и проблеми. Сред тях са подмяна на останалата част от водопровода на ЖК „Младост“ и кв. „Кольо Фичето“ предвид значителните загуби на вода. Обсъдени бяха възможностите да се участва пред фонда за Регионално развитие за рехабилитация на улиците. Общината ще стартира асфалтирането там, където вече е подменен водопроводът, още с бюджета си за 2022 г.


За да стартират няколко готови проекти е важно да се приеме индекс за актуализацията на цените в строителството с промяна в ЗОП и промяна на методиката от Министерството на финансите. Строителните фирми изчакват този момент, за да започнат работа.


Заедно Гроздан Караджов бяха заместник-министърът му Явор Пенчев, който е от Ловеч, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев, Ангелина Бонева, главен директор на „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“ и други експерти от МРРБ. В срещата участие взе и Даниел Колев, заместник-кмет на Община Ловеч.


Кметът Корнелия Маринова запозна гостите с проектите, които стартират в най-скоро време. Например първа копка на проекта „Преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч“ ще бъде на 19 април. „Днес имах възможност да повървя из вашия град – много е хубав и спокоен. Поздравления!“, сподели гостът. На тръгване той получи от домакините плакет „С най-добри пожелания“.


По-рано вицепремиерът Гроздан Караджов имаше работна среща с кметовете на осемте общини в областта, с народни представители на управляващата коалиция и ръководителите на регионалните структури на МРРБ. На тази среща кметът Корнелия Маринова постави въпроса за подмяна на магистралния водопровод „Черни Осъм“, който снабдява област Ловеч и Плевен и селата по поречието. Поставен беше и въпросът за незавършените процедури по отдадени общински терени за временно депониране на отпадъци от строителството на АМ „Хемус“, както и възстановяване на някои увредени пътни съоръжения от строителната техника.


Община Ловеч, пресцентър


11.04.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com