Будителите и християнското семейство  са акценти в културната програма за ноември на Община Ловеч

Денят на будителите и денят на християнското семейство  са най-важните културни събития през ноември за Община Ловеч. Това съобщи д-р Димитър Г. Димитров директор на  „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“ за Община Ловеч, на пресконференция в БТА – Ловеч на 27.10.2022 г.


За Деня на народните будители – 1 ноември, програмата предвижда поднасяне на цветя на паметника на Св. Климент Охридски в двора на едноименното училище. Това ще стане в 11.00 часа. а в 11.30 ч. има  поднасяне на цветя на паметника на Екзарх Йосиф I на пл. „Екзарх Йосиф I”.


На 2 ноември, сряда, в салона на Ловчанско читалище „Наука-1870 г.“ от 17:30 ч. ще се  състои церемония по награждаване на участниците в Общински конкурс за есе на тема: „Моите будители днес”. Веднага след това е образователният спектакъл „Хилядолетната България“, гост д-р Искрен Красимиров.


Вечер на християнското семейство ще се проведе на 21 ноември, понеделник. Събитието е в приземния храм „Въведение Богородично“ при Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ от 17:30 ч. Участват деца и ученици от ловешките детски градини и училища. А на 27 ноември пак там, от 18.00 часа,  е спектакълът „Славословим Богородица”  на  Женски хор „Достойно есть”.


Представители на останалите културни институции в Ловеч направиха акценти и върху техните програми.


Община Ловеч, пресцентър


28.10.2022 г.

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com