Блестяща изява на ловешкия Общински духов оркестър на фестивал  в Свиленград

Блестяща изява имаше представителният Общински духов оркестър – Ловеч, по време на Петия национален фестивал на духовите оркестри в Свиленград, провел се на 29.09.2022 г. Оркестърът с диригент Тотко Рогашки  заслужена получи специален плакет, придружен с грамота.


Наред с други известни състави, ловешките музиканти дефилираха от стария мост на р. Марица до площад „Пети октомври“ в Свиленград. След това те изнесоха впечатляващ концерт пред сградата на общината. Репертоарът беше стилно подбран и включващ пиеси, както от забавната музика и джаза, така и от съвременния български фолклор.


Всяко изпълнение на ловешките виртуози бе посрещнато с много въодушевление от публиката, неспираща  горещо да ги аплодира. За пореден път те достойно защитиха музикалната слава на своя Ловеч. 


Музикалното събитие бе организирано от Община Свиленград и НЧ „Просвета 1870“, с финансовата подкрепа на Министерството на културата и е част от тържествената програма по случай освобождението на Свиленград и 110 г. от началото на Балканската война.


Община Ловеч, пресцентър


02.10.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com