Благодарствено писмо от Коми пристигна в Община Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на Общинския съвет Петър Цолов получиха благодарствено писмо от Валерий Козлов –  глава на муниципален градски окръг Сиктивкар, Република Коми, Руска федерацията. Поводът е, че подарените от Община Ловеч фолклорни  костюми вече са подарени на българската общност там.


„Особено ни е приятно да отбележим, че на тържествено мероприятие в чест на Деня на Русия и Деня на града на 10 юни 2019 г. българските национални костюми бяха връчени на представителите на градската българска културна автономия“, се казва в документа.


Както съобщихме по-рано, дарението бе връчено в Ловеч на 5 юни т.г. по време на гостуването на делегацията от побратимения руски град. Средствата бяха събрани след два благотворителни концерти на ловешки ученици.  Изработени бяха 12 фолклорни костюми (6 дамски и 6 мъжки), предназначени за танцовия състав на българите Днес в Сиктивкар живеят над 500 българи, които участват във всички градски мероприятия, стана ясно при посещението в Ловеч.


Община Ловеч, пресцентър


11.06.2019 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com