Барелеф „Свети Иван Рилски” ще бъде връчен на лекаря на година в Ловеч

Ежегодната персонална награда за признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч, барелеф „Свети Иван Рилски” ще бъде връчена на официална церемония в Деня на българския лекар – 19 октомври. Събитието е от 17:00 часа в Камерна зала на Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“, съобщават от общинската администрация.

Община Ловеч съвместно с Регионалната здравна инспекция и регионалните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здрави грижи направиха допитване до гражданите за номиниране на лекар на годината.

Номинации се приемаха до 17 октомври т. г. в нарочно обявени кутии, разположени на партера на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“- Ловеч, в Стоматологичната поликлиника, в МБАЛ „Кардиолайф“ и в Общината. Предложения за лекар на годината дават и трите съсловни организации.

Изборът се направи според професионалния опит и квалификация на кандидата, научния му принос в медицината, приноса му за развитието на здравеопазването в общината, участие в спасяване на хора при масови бедствия, принос в предотвратяване и ограничаване разпространението на COVID-19 в Община Ловеч.

БТА припомня, че през 2021 г. лекар на годината стана зъболекарят д-р Стефан Карев в Ловеч.

 

* Източник: БТА

 

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com