Банките в Ловеч да осигуряват „зелен коридор“  за пенсионерите от селата

Това реши Общински оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавирус на територията на Община Ловеч


Банките и пощите в Ловеч да осигуряват „зелен коридор“  за пенсионерите от селата на 8 април и 22 април. Това става ясно от изпратено писмо на Община Ловеч до банки, пощи, превозвачи, осъществяващи дейност на територията на Община Ловеч, както и  до кметовете на кметства и кметските наместници на населени места в общината.


Идеята е от заседанието на 06.04.2020 г. на Общински оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавирус на територията на Община Ловеч (накратко Щаба). За целта беше прието решение за изпращане на напомнително писмо до банките, пощите и превозвачите на територията на Община Ловеч за спазване на всички въведени противоепидемични мерки, във връзка с предстоящото изплащане на пенсии и социални плащания през м. април 2020 година.


Напомня се, че в дните 8 и 22 април 2020 г. междуселищните автобусни линии се възстановяват с цел получаване на пенсии и социални плащания.


С писмото кметът Корнелия Маринова се обръща с молба към ръководствата на банките за осигуряване на „зелен коридор“ за хората от селата, тъй като същите ще разполагат с не повече от три часа за да посетят банка и аптека, след което отново ще бъдат извозени обратно.


„Моля да предприемете действия за допълнителна дезинфекция на откритите повърхности на банкомати, гишета, плотове и други открити повърхности. Обръщам се към превозвачите с напомняне за стриктно спазване на заповедта на Директора на РЗИ -Ловеч по отношение на използването на лични предпазни средства от водачите и пътниците, както и за предварителна и последваща дезинфекция на транспортните средства“, се казва в писмото.


Кметовете на кметства и кметските наместници да окажат пълно съдействие на служителите на пощенските клонове при раздаването на пенсиите в периода 7-20 април, като напомнят на чакащите да спазват нормативно определеното разстояние, да препоръчват ползването на лични предпазни средства, както и да предприемат действия за допълнително почистване на гишетата, плотовете, брави и други контактни повърхности.


Община Ловеч, пресцентър


06.04.2020 г.

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com