Баба Марта при кмета на Троян Донка Михайлова Малка Баба Марта и деца от СОУ „Св. Климент Охридски“ и Пижо и Пенда от ОДЗ „Мир“ поздравиха кмета на Общината с празника на Баба Марта

На един от любимите български празници – Баба Марта, деца от троянското СОУ „Св. Климент Охридски“ поздравиха кмета и ръководството на Община Троян. Със стих за Баба Марта и пожелание за здраве и успех в работата, децата подариха на г-жа Михайлова мартеница, която да бъде за всички служители в администрацията и да носи късмет.
Г-жа Михайлова благодари на малката Баба Марта и всички деца за хубавия поздрав. Пожела им да са бели и червени, румени и засмени. По това време от учебната година децата приключват с изучаването на буквите, като кметът пожела именно буквите да отворят един нов свят пред тях и да обичат книгите. Г-жа Михайлова и заместник-кметовете г-жа Бистра Чолакова и г-н Ангел Ангелов пожелаха на малчуганите здраве за тях и техните семейства и вързаха на ръцете на всички деца мартенички.
От ОДЗ „Мир“ изненадаха служителите в администрацията с посещението на малките Пижо и Пенда, заедно с Баба Марта и музикален поздрав и озариха с усмивките си Общината.
Посещение имаше и от деца от НУ „Христо Ботев“ гр. Троян.
Тихо, тихо от Балкана
в шарената си премяна
пак пристигна сред полята
баба Марта – най-добрата.

Тази баба чудновата
е препълнила торбата
с мартенички най-чудесни,
за които пеем песни.

Слуша бабата засмяна
в шарената си премяна
и със радост на душата
тя дарява днес децата.
С дари бели и червени –
да са здрави и засмени,
умни, радостни, добри –
в слънчевите детски дни.

Станислава Цукева
„Връзки с обществеността“

2 4 3 1

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com