Антон Долапчиев: Младите трябва да знаят какво се е случило по време на тоталитарния период в България Тоталитарният период от нашата история трябва да се знае от младите

Това заяви днес в Ловеч в Деня на признателност и почит към жертвите на комунизма народният представител от ГЕРБ Антон Долапчиев. Според него това би могло да стане примерно под формата на свободно избираем предмет в училище, за да научат поколенията какво се е случвало. Той самият е роден през 1989 г. и познава само годините на прехода, от разказите на своите близки научил за делата на зловещия режим. Вуйчо му, бивш депутат, му е разказвал за зверствата от онова време и за ставалото в лагера на смъртта „Слънчев бряг“ край Ловеч. Бях потресен, коментира Долапчиев. Трябва да има памет за това, за да не се случва никога повече, допълни той.
Народният представител присъства на организираната от СДС панихида в памет на жертвите на комунистическия режим, отслужена в приземния храм „Въведение Богородично“ към катедралата „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на Ловеч. Почитта си отдадоха още кметът на общината Корнелия Маринова, председателят на общинския съвет Петър Цолов, общински съветници, лидери на ГЕРБ и на партии от Реформаторския блок. Всички те се помолиха за вечна памет на загиналите от ръцете на безбожното мракобесие.

долапчиев2 долапчиев3

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com