Антон Долапчиев: Лагерът „Слънчев бряг“ – урокът, който всеки млад трябва да научи Лагерът „Слънчев бряг“ е урок, който всеки от нас, младите, трябва да научи с всички подробности

За да знаем, да помним и да не позволим това никога вече никъде да не се случи. Това каза днес на шествието-поклонение до кариерата край Ловеч народният представител Антон Долапчиев. Той е роден през 1989 г. и за комунистическа България знае само това, което са му разказвали неговите близки. Затова и още преди време обяви, че трябва да се изучава в училище този период от нашата история.
Долапчиев бе един от тримата депутати от ГЕРБ, връчили на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева петицията за задължително изучаване на тоталитарните режими на ХХ век в България.
След днешното събитие, на което бивши лагерници разказаха за случвалото се на кариерата в края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век, той обяви, че е още по-сигурен в правилността на искането в учебните програми да бъде включено с подобаваща тежест обективното и комплексно изучаване на историята на тези режими.
Народният представител участва по-рано днес и в кръглата маса на тема „Лагерът край Ловеч: Памет и свидетелства“.

долапчиев шествие1 долапчиев шествие2 долапчиев шествие3 долапчиев шествие4

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com