Акция „Млад кмет за един ден“ се проведе днес в Община Ловеч

Днес в продължение на няколко часа Община Ловеч имаше нов кмет – 17-годишната Тоника Георгиева  от Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф Първи“.  И останалите по-важни постове, като председател на Общинския съвет и  заместник-кметове, също бяха заети от ученици. Инициативата за „смяната“ на ръководството е на Общинския ученически съвет и сдружение „Екомисия 21 век” – Ловеч. В акцията „Млад кмет за един ден“  участваха шест ученика от средните училища в общината, които бяха избрани с конкурс на 25 май т.г. След като бяха проверени техните знания  по въпросите на самоуправлението и реализираните проекти в общината, на тях им бе гласувано доверие да управляват общината за един ден. В началото на работният ден кметът на Ловеч Корнелия Маринова прие в своя кабинет кандидатите и ги запозна с най-характерните задължения на поста.
После Тоника Георгиева  седна в белия стол на кмета и тъй като беше приемен ден, започна да изслушва дошлите граждани и да решава техните проблеми. Този ден бяха записани шестима желаещи прием. Същевременно трябваше да се разпределят текущи задачи  към различни звена.  Заместник-кметове днес бяха Йоан Черкезов  /ГЧЕ/ – 17г.,Севделин Коларов  /ПГМЕТ/ – 17 г., Пресияна Вълчева /ГЧЕ/ – 17г.Като председател на Общинския съвет се изяви Светла Данова /ПМГ/ – 17г.
Понеже секретарят на Община Ловеч беше в отпуск,  Мирослава Ханева  от СОУ „Св. Климент Охридски се зае с дейността на звеното „Връзки с обществеността“. Сред проблемите, които трябваше да се решават, освен текущи въпроси,  бяха още външното хранене на детските градини, опазването на общинското имущество и  какво още може да се направи, за да е по-приветлив града. В края на работното време новото ръководство поиска в двата учебни дни  – 26 и 27 май, да не се намаляват учебните часове, тъй като доста дни са били във ваканция.

kmet 1 kmet 2 kmet 3 kmet 4 kmet 5

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com